Mijn jaar in een tent – Tiny Fisscher

Een boekje uit de lijst van de leesjury, dat wil ik wel eens lezen. En dan ook nog eens deze heerlijke zomerse cover, how could this go wrong!

We maken in dit boek kennis met Zwaan, die op school van meester Sinan de opdracht krijgt om een goed doel uit te kiezen en daar een inzamel actie voor te organiseren. Alle kinderen bedenken iets, de ene al wat avontuurlijker dan de andere, maar Zwaan, die spant toch wel de kroon. Ze besluit om deze keer volledig uit haar veilige bubbel te treden en wilt een jaar lang wonen in een tent in haar tuin. En waarom? Om kinderen in vluchtelingenkampen te helpen. Een fijn idee, maar Zwaan is heel erg bang in het donker. Dat heeft op zich ook een reden, want ze maakte al heel wat mee op haar jonge leeftijd.

Langzaamaan zien we doorheen het boek Zwaan beetje per beetje openbloeien en haar angsten overwinnen. Stap voor stap, en zo veroverde ze ook mijn hart. De setting van het kleine dorpje waar Zwaan woont gaf me een gezonde dosis nostalgie, de rust en de weides, het klimmen in de bomen, ik waande me even terug in de jaren ’00.

Ook alle personages rondom Zwaan zijn erg boeiend. Ik denk dat Fisscher op korte tijd door middel van de gesprekken geprobeerd heeft om duidelijke karakters neer te zetten. Dat voelt soms een beetje raar, maar dat maakt dat je wel meteen ziet welke relaties zich in het boek bevinden en wat Zwaan daar allemaal uit haalt.

Een fijn weetje, Tiny Fisscher liet een deel van haar opbrengst gaan naar kinderen in vluchtelingenkampen! Zwaan zou trots op haar zijn!

Volt | 2020 | 295 pagina’s
ISBN: 9789021421827

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s