Het perenlied – Joost Oomen

Een bietenkoningin geboren uit drie bieten, die in Disneyland werkt en een nieuw leven wilt zoeken in New York? Yes Please!

De Bietenkoningin heeft niet het niet gemakkelijk. Wellicht omdat ze geboren is uit bieten, maar ook omdat haar vader een post traumatische stress-stoornis heeft door het overleven van de aanslagen op het World Trade Center. Voor dat 2e probleem zorgde Disneyland voor een oplossing, want daar loopt een project om dat soorten mensen aan het werk te helpen. Zo komt ook de Betenkoningin in Disneyland terecht. Daar vindt ze de liefde, in Gabriël.

De liefde is van korte duur, want wanneer haar vader vertrekt naar New York om er een oude geliefde te zoeken, gaat de Bietenkoningin achter hem aan.

Dit boek was helemaal mijn ding, ik werd er supergoed gezind van en het magisch realisme kon me wel bekoren. De korte samenvatting zou je de indruk kunnen geven dat het een vaag onzin-boek is maar niets is minder waar. Het verhaal zit netjes in elkaar en ik wandelde met de Bietenkoningin mee op haar bizarre levenspad. Naar het midden toe was ik het onderhand wel een beetje gewoon geworden en was de magie er wat van af, maar dan nog kon het me wel bekoren. Gestoord Poëtisch.

Hier gooi ik graag mijn handen voor omhoog en roep ik ‘JOEPIE!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s