Mijn allerliefste zusje – Roz Nay

Een thriller, die haalde ik al een hele poos niet meer uit de kast, maar als die omschreven wordt als vlijmscherp en psychologisch, voor fans van ‘Het meisje in de trein’… Dan wil ik ‘m wel eens een kans geven!

Alex is een sociaal assistent in een klein dorpje in de Rocky Mountains. Daar woont ze met haar vriend, een bekend ski-model. Ze werkt voor de kinderbescherming en doet dit met hart en ziel. Alex lijkt het perfecte leventje te hebben, een goede carrière, een leuke vriend, alles gaat prima. Tot op een dag haar zus Ruth opduikt, zwanger en op de vlucht. Ruth draagt ook heel wat geheimen met zich mee, want zij was verantwoordelijk voor de grote breuk die hun familie uit elkaar dreef… Denkt ze.

Dit boek las als een trein. Het verhaal was best entertainend maar had niet superveel diepgang. Er was een soort goede zus slechte zus vibe going on die ik nu niet bepaald smaakte, en de andere karakters waren niet bijster goed uitgewerkt waren. Ook alle mannen waren best vervelend. Als iemand die zelf in de zorg werkt kon ik ook maar moeilijk geloven dat het kindernbeschermingssysteem effectief te werk zou gaan zoals beschreven in het boek.

Toch heb ik best wel genoten van het lezen op zich, want het was wel erg mysterieus en spannend, alsook vond ik het einde best spectaculair.

Volt | 2020 | 286 pagina’s
ISBN: 9789401650106

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s