Op goed geluk – Jenny Colgan

Ik ben de laatste tijd helemaal in de feelgood gevlogen. Ik weet niet of dat wat wilt zeggen, maar in deze tijden stellen dit soort boeken me in ieder geval erg gerust. Tot nu toe zweerde ik vooral trouw aan de boeken van Beth O’Leary, maar deze keer waagde ik me aan een boek van de alombekende Jenny Colgan.

Nina werkt in een kleine bibliotheek in de drukke stad Birmingham. Haar leven wordt volledig omgegooid wanneer ze te horen krijgt dat haar dienst zal moeten sluiten. In de hoop dat de boeken niet in de vuilnisbak belanden besluit ze om een aantal boeken mee te smokkelen in haar auto.

Surinder, haar huisgenote, denkt er het hare van. Volgens haar is Nina’s obsessie met boeken een beetje uit de hand gelopen, en moet ze wat vaker naar buiten toe. Zonder dat ze het zelf doorheeft moedigt ze Nina aan om haar dromen te volgen… Wat leidde tot de impulsieve aankoop van een busje… Dat van Schotland tot in Birmingham moet geraken. Dat blijkt geen evidente klus.

En zo, met deze start van het verhaal raakte ik meteen verkocht. Klaar om mee op avontuur te gaan met Nina. Ik werd zelfs zo enthousiast dat het 3 uur lang onkruid wieden helemaal leuk werd onder assistentie van het audioboek! Je hebt weinig verbeeldingsvermogen nodig om je in het heerlijke Schotland te wanen. Daarnaast veroverde Nina’s bescheiden en een beetje naive persoonlijkheid meteen mijn hart, en hoopte ik voor haar dat alles goed uit zou draaien.

Hier en daar vond ik sommige situaties wel een beetje absurd of weinig geloofwaardig, alsook moest ik best wat moeite doen om de romances een kans te geven… Maar dat zijn maar kleine breekpuntjes in dit fijne, meeslepende verhaal.

Een echte aanrader voor iedereen die deze dagen wat feelgood nodig heeft, en misschien zelfs een duwtje in de rug om achter dromen aan te gaan!

LS | 2021 | 320 pagina’s
ISBN: 9789024590223

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s