Lia Louis – Lieve Emmie Blue

Ik was lichtjes teleurgesteld toen het verhaal met deze cover in m’n brievenbus verscheen. Ik ben helaas wel zo’n persoon die een boek vaak links laat liggen als de cover me niet kan bekoren. Maar oké, misschien was het nu dan tijd om deze slechte eigenschap achter me te laten…

Emmie is 16 jaar, draagt een geheim met zich mee, en is op zoek naar échte vriendschap. Iemand die naast haar staat om haar de weg te wijzen en vertrouwen aan te geven. Haar pubertijd is alles behalve evident, want ze moet heel wat missen. Tot ze op een dag beslist om een ballon op te laten met haar geheim er in. Wanneer Lucas de ballon vindt blijkt dat het begin van een 14 jaar lange vriendschap.

We kijken vooruit naar de 30jarige Emmie… Die is tot over haar oren verliefd op Lucas, maar wanneer hij haar vraagt om getuige te zijn wanneer hij zal trouwen, stort haar wereld in. Echter gaandeweg leert ze zichzelf weer opnieuw kennen en ziet ze in dat ze helemaal niet eenzaam is, en dat ze blind is voor het geluk dat voor haar neus lag al die tijd.

Dit boek was net wat ik nodig had toen ik in een lees-dipje zat. Al wist ik eigenlijk wel wat er zat aan te komen, toch werden mijn ogen af en toe een beetje waterig! Dit is zo’n boek dat vrij voorspelbaar is maar waarbij je dat eigenlijk geen ene moer kan schelen. Wat een geweldige personages heeft Louis neergezet. Lekker sarcastisch, witty maar oh zo lieve personen heeft Emmie Blue in haar leven.

In dit boek kijk je niet echt uit naar het plot, maar wacht je vol spanning op hoe Emmie het plot van haar eigen leven zal gaan ontdekken.

Harper Collins | 2021 | 320 pagina’s
ISBN: 9789402706376

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s