De Grand Tour Van Henry Montague – Mackenzi Lee

We volgen het verhaal van Henry ‘Monty’ Montague, die vertrekt op zijn grote Tour door Europa. Een laatste jaar voor hij zijn wilde tiener-haren achter zich moet laten en zich verantwoordelijk moet gedragen. De laatste stuiptrekkingen voor hij het saaie leven van volwassenheid in zal stappen.

Het lijkt een geweldige reis, een jaartje door Europa heen, maar niets is minder waar. Monty moest de universiteit verlaten omdat hij een relatie had met een andere jongeman. Monty’s vader heeft hem alvast gewaarschuwd, wanneer hij terugkomt van zijn reis wordt hij geacht een deftige jongeman te zijn, of onterving zal een duidelijk gevolg zijn. Daarom wordt Monty bijgestaan door een chaperone, die er strikt op zal toezien dat de reis louter educatief zal worden. Tel daarbovenop ook nog eens een klein zusje mee, die ook achter hen haal zal huppelen, en daar gaat de fijne vakantie.

Éen iets kan deze vakantie misschien wel wat verlichten, Monty’s beste vriend Percy. Een jongeman met Engels-Afrikaanse roots, die samen met Monty opgroeide en mee op pad gaat alvorens hij naar Nederland trekt om advocaat te worden.

Wat mogelijks wel een probleem kan zijn is dat Monty tot over zijn oren verliefd is op Percy, wat voor de vriendschap niet bepaald ideaal is. Maar kan Monty beslissen om Percy niks te laten weten, met het risico hem misschien nooit meer terug te zien…

De Grand Tour van Henry Montague is een gezellig avonturenverhaal dat zich in een geweldige 18e eeuwse setting afspeelt maar er niet voor wegduikt om bisexuele, gekleurde personages een kans te geven. Het verhaal is hilarisch, meeslepend, pienter en hartverwarmend tegelijk. Monty is verre van perfect, soms arrogant, met zichzelf bezig, met zijn hoofd in de wolken, maar dat neemt niet weg dat hij ongelofelijk sympathiek blijkt te zijn. Ook de andere personages zijn heerlijk relatable en een plezier om de tijd mee door te brengen.

Als je op zoek bent naar een boek dat van vele markten thuis is, zowel op vlak van romance, mysterie, ya, adventure, dan ben hier alvast aan het juiste adres!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s