De dagen samen – Marco van Houwelingen

Regi en zijn tweelingbroer Duncan gaan samen op roadtrip door de verenigde staten. De twee zijn al enige tijd uit elkaar gegroeid, vooral na het overlijden van hun vader. Dat is het plot waarmee van Houwelingen erin slaagt om alweer een prachtige roman weet neer te pennen.

Behalve dat ze tweelingbroers zijn is er maar weinig dat de twee hoofdpersonages met elkaar gemeen hebben. Duncan is een succesvolle DJ en heeft een relatie met de knappe Larissa. Regi heeft het minder makkelijk en heeft zowel problemen met zijn mentale gezondheid als met de weg die hij met zijn leven in wilt slaan. Na een geflopte poging om een boek uit te brengen weet hij niet meer goed wat doen met zichzelf.

We volgen Regi en Duncan in hun kleine caravan richting San Francisco, waar Duncan een afspraak heeft met een platenfirma. Op zich een vrij gemakkelijk doel, zij het niet dat Regi erg snel achterdochtig is en zich af blijft vragen of er niet meer is aan de reden waarom Duncan hem meenam op tocht.

Daarna zien we ook hoe het met de broers gaat eenmaal ze terug in Nederland zijn aangekomen. Regi gaat op zoek naar hulp om om te gaan met zijn problemen en slaagt erin om na lange tijd te beginnen aan het verwerken van de dood van hun vader. We krijgen een erg mooi inzicht in de familiedynamieken die heersten in het gezin waarin de tweeling opgroeide.

De dagen samen is een prachtige roman over tweeling-zijn, familiebanden en trauma. We krijgen het totaalpakket te zien van wat komt kijken bij het verwerken van een aantal moeilijke periodes doorheen iemands leven, alsook het grote effect dat zulke gebeurtenissen op langere termijn kunnen hebben, prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s