de hennakunstenares – Alka Joshi

In het india van 1950 komen we in aanraking met de 17jarige Lakshmi. Ze ontsnapt aan haar gewelddadig huwelijk en trekt naar Jaipur. Daar bouwt ze een carrière uit als hennakunstenares en kruidengeneeskundige. Daardoor slaagt ze erin haar eigen huis te kopen, al lijk de tijd haar steeds meer in te halen. Op een dag komt haar ex-man terug in beeld, samen met haar 13-jarige zusje Radha. Daar start een verhaal van familie, traditie, wraak en tweede kansen.

Ik las het boek gelijktijdig met het audioboek en raakte helemaal in de ban van Lakshmi en haar verhaal. Wat een heerlijk hoofdpersonage, slim, zelfstandig, ijverig,… maar ook de andere personages moesten niet onderdoen. Prachtig geschreven en sferisch neemt de auteur je mee doorheen een turbulente tijd in India. De ingesproken audio was ook echt subliem, zeker wanneer met tijden ook haar bijzondere parkiet aan het praten ging.

Een bijnoot is misschien wel dat Alka Joshi zelf tot haar 9e in India heeft gewoond, waarna ze verhuisd is naar de Verenigde Staten. Ik ging na het lezen nog even op zoek naar boek-recensies van Indiase lezers om me te verdiepen in eventuele nuances, die er wel bleken te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s