de podcast

Tot ziens en bedankt voor de boeken,
een ode aan Douglas Adams en zijn bijzondere Hitchhikers Guide reeks.
En waarom we die naam gekozen hebben? Wel…

We, mijn lieve collega Freya en ik, besloten in juni 2020 om een podcast te starten voor en door de lezers van ‘het bijzondere boek’. We focussen ons 1 keer per maand op het lezen van een sci-fi of fantasy werk. De onschuldige hand kiest iedere maand een nieuw thema en op basis daarvan lezen wij elk afzonderlijk een boek. Dit boek stellen we dan aan elkaar, en af en toe ook aan onze gasten, voor tijdens de podcast-aflevering.

Hoe bespreken we onze boeken?

Dankzij onze handheld recorder nemen we de podcast op waar en wanneer we willen. Als het regent blijven we binnen met een kopje dampende thee, is het warm buiten dan trekken we erop uit en vestigen we ons aan onze favoriete kreek of in ons lievelingsbos. Weliswaar blijven we voornamelijk binnen ons geliefde Meetjesland, maar soms verlaten we onze contreien wel eens om een bezoekje te brengen aan onze gasten!

We bespreken in onze afleveringen niet alleen de korte inhoud van het boek. We gaan dieper in op onze favoriete citaten en gaan op zoek naar het ‘hoe en wat’ van de auteurs. We laten onze ‘diepe denker’ werken en voorzien je van de details die je nodig hebt om het boek al dan niet zelf ook te lezen.

Hoe kan je luisteren?

Je kan onze podcast luisteren op je computer, bijvoorbeeld via soundcloud of via de speler op deze website. Wil je liever via je smartphone naar onze podcast luisteren dan kan dat op een makkelijke manier via Spotify. Luisteren en abonneren is volledig gratis. Onze podcast is on-demand. Dit wil zeggen dat je de uitzendingen kan beluisteren wanneer je maar wil, ze zijn immers niet live en blijven aanwezig op de verschillende websites.

Heb je vragen, opmerkingen of verzoekjes, neem dan zeker even contact op via onze facebookpagina.

Groetjes,

Freya & Lauranne