Wrap-up #4: Juli 2020

Juli 2020, de maand waarin ik geen Netflix keek. Vreemd genoeg had ik het niet zo gepland, maar het zonnige weertje en de aankoop van onze Switch had daar wellicht wel wat mee te maken!

Het bleek ook een erg goede leesmaand te zijn voor mij. Ik las onder andere:

Dodenwake (Pet Semetary) – Stephen King
• Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelman
Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen
Het meisje dat met beren praatte – Sophie Anderson
Het verre veld – Madhuri Vijay
• Stoere sprookjes over superhelden – Julia Bruce
• Stella en de zeemeeuw – Giorgina Stevens

Hoe ik erin geslaagd ben om zowel de kaap van 100 uur Animal Crossing te bereiken, als 7 boeken te lezen weet ik niet! Het lijkt alsof deze maand echt voorbij gevlogen is. Ik heb het gevoel dat ik een beetje in herhaling val wanneer ik zeg dat deze maand voor mij wederom zeer verwarrend was. We mochten de stad in, al was het er toch erg druk. Mondmaskers waren niet nodig, maar ook de coronacijfers gingen weer de lucht in. Bubbels werden door elkaar gehaald ondanks dat de besmettingskans vrij groot was… Nu het einde van de maand in zicht is is er dan eindelijk de beslissing gevallen om de coronaversoepelingen wat terug te gaan schroeven. Fijn is dat niet, nodig allicht wel.

Maar goed, laten we deze post maar even wijden aan de leuke dingen die we deze maand gedaan hebben! Zo hebben we onder andere onze nieuwe kampeertent uitgetest. We hadden nog nooit eerder gekampeerd met onze hond! Gelukkig ging alles vlotjes en was ik zelfs sneller wakker dan de hond zelf! De locatie was ook prima geschikt, in de achtertuin van onze lieve vrienden uit Ertvelde konden we genieten van het uitzicht op de velden!

Aan onze kampeertrip gekoppeld besloten we om naar Verbeke Foundation te gaan. Een bijzonder en vooral zeer vreemd museum dat cultuur, ecologie en natuur samen probeert te brengen tot een geheel. Een aanrader was het zeker! We hebben er toch een hele dag rondgekuierd! Daarnaast was het gezelschap natuurlijk ook heel leuk, want ik maakte er kennis met de lieve @Hildadho.

‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’

Het hoogtepunt van de maand juli was voor mij wellicht de trouw van mijn liefste papa. Na 20 jaar lief en leed stapten hij en zijn lieve vriendin eindelijk in het huwelijksbootje. Al liep het net wat anders dan verwacht door dat vervelende coronavirus, toch werd het nog een prachtige dag. Ik denk dat ik ze nog nooit zo heb zien stralen als toen.

Ohja, als vrijgezellen-verrassing voor mijn plusmama zorgde ik voor een parachutesprong. Al leek het me zelf een vre-se-lijk idee, zij vond het helemaal geweldig!

De maand gaat ook niet voorbij zonder een bijzondere geocache-dag. Na een werkdag trokken we naar Temse om er een cache te zoeken in een verlaten tandartspraktijk. Was ik even blij dat we dit gepland hadden op een zonnige zomeravond. Dat maakte de sfeer net iets minder akelig. We moesten onder andere de kelder in, zochten met de blacklight naar sporen op de tandartsstoel die er nog stond, … Best bijzonder om te zien hoe een huis vervalt wanneer er niet meer in geleefd wordt.

Tijdens een dagje vrij trokken we ook nog eens naar Brugge. Bij nader inzien was dit geen super goed plan, want het was er erg druk. Van mondmaskers was geen spoor en ook het éénrichtingsverkeer in de winkelstraat was verdwenen. Ik sloeg er snel wat boeken in en we aten een hapje in Otomat, maar was toch ook erg blij toen we terug thuis waren. Ik was best geschrokken van de hoeveelheid mensen die gewoon tegen je aan botsen omdat ze geen geduld hebben…

Nu ik alles hier zo oplijst was juli best een bewogen maand. Naast al deze uitstapjes heb ik ook genoten van de podcast ‘De Bourgondiërs’ , waarin Bart Van Loo me meenam doorheen de Middeleeuwen. Het boek zelf leek me een vrij dikke pil, dus besloot ik om te luisteren en dit heeft me enorm veel plezier bezorgd. Naast een boeiende vertelling beschikt de podcast ook over bijpassende muziek (helemaal a la Klara natuurlijk). Een aanrader!

Eén opmerking over 'Wrap-up #4: Juli 2020'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s