Het dorpje Happiness – Holly Martin

Las ik een zomerse romance op een moment waarop er sneeuw ligt in de Ardennen en ik thuis onder een dekentje met een dampende kop thee zit te chillen? ZEKER WETEN! Mijn eerste Holly Martin was zeker en vast een knallend succes!

Wat is er beter om een break-up te verwerken dan een leuk nieuw project? Met dat motto vertrekt Willow naar het dorpje ‘Happiness’. Een klein verlaten dorpje met als eigenaar een mysterieuze kasteelheer. Samen met de klusjesman Andrew en enkele andere dorpsbewoners is het de bedoeling dat ze het fijne plaatstje weer leven in blazen. Het lijkt een onbegonnen zaak, het dorpje is vervallen en er valt maar weinig te beleven. Tot een mysterie opduikt dat het dorp even wakkerschrikt!

Het plot blijkt vooral de kracht van een nieuwe start weer te geven. Nieuwe vriendschappen, nieuwe uitdagingen, het helen van een gebroken hart. Dit alles verpakt in een hoopgevende, grappige, hartverwarmende feelgood novel! Voor mij heerlijk verfrissend dat Willow zichzelf heel serieus neemt en zich niet laat doen! Ze is een sterke vrouw maar beschikt ook over een flinke dosis humor. Ook Andrew is een heel fijn personage. Hij is slechthorend en dat is een beperking die ik nog niet vaak in een boek tegenkwam. Ik hoop dat hij een beetje representatief is voor deze groep mensen, want ik heb persoonlijk zelf weinig notie van hoe het is om te lezen met een gehoorprobleem.

Het idee van regenereren (zoals in doctor who, voor wie dat kent) lijkt me af en toe wel een heerlijk idee. Hoewel ik het zelf best goed heb hou ik ervan om te lezen dat de mogelijkheid tot een nieuwe start er eigenlijk altijd is. Toppie! Hier ligt deel 2 alvast klaar!

❀ Zomer & Keuning ❀ Feelgood ❀ 2020 ❀ 320 blz. ❀ EAN 9789020539400 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s