Tot snel – Beth O’Leary


Tussen mijn favoriete audioboeken, waarvan wellicht een post zal volgen één dezer, zit steevast het boek Veel liefs van Beth O’Leary! Toen bleek dat ook haar andere feelgood novel vertaald werd naar het Nederlands was ik ook zeer blij dat hij in mijn brievenbus verscheen! Of O’leary voor mij op de troon zit van de feelgood? Zeker weten!

Tot snel is een classic switch-verhaal waarin grootmoeder, Eileen, die op het platteland woont haar leven ruilt met dat van haar kleindochter, Leena, die in het drukke Londen verblijft. Waar het Leena niet ontbreekt aan spanning en de afwisseling in haar drukke leven, is Eileen de rust en stabiliteit van haar dorp gewoon. Of één van die twee daarom beter is? Wellicht niet, maar af en toe eens wat verandering kan geen kwaad. Zo ontdekt Leena dat haar love-interest van het moment misschien niet de ideale man voor haar is, en gaat Eileen op zoek naar avontuurtjes met knappe grijsharige George Clooney-eske types. Leena belandt als workaholic in een dorpje waar de tijd nét wat trager tikt en de gemiddelde populatie toch wel een jaar of 20 ouder is dan zijzelf.

Wat dit verhaal nog een extra dimensie geeft is dat beide dames het verlies van de zus van Leena proberen te verwerken. Dit loopt niet zonder slag of stoot, want ook Leena’s moeder rekent op haar hulp. Gelukkig heeft naast dit zware topic het verhaal zeker ook een prachtig repertoire aan onnozele mopjes en ongemakkelijke momenten die me luidop lieten lachen.

Dit boek is naar mijn mening een waardige opvolger van de knaller waarmee O’Leary binnenkwam, al vraag ik me wel af wat ze volgende keer uit haar mouw zal kunnen schudden. Nuja, al ben ik zeker dat, eenmaal ze een concept gekozen heeft, de charme en de humor vanzelf wel zullen komen. De manier waarop ze alle karakters zo aangenaam kan weergeven, zelfs de side-karakters waren hilarisch en ik sloeg erin om al hun namen en karaktertrekjes te onthouden! En dat wilt héél wat zeggen hoor, echt. Een boek volledig gecentreerd rond liefde in al haar vormen, is dat niet wat we allemaal nodig hebben in deze bizarre tijd? Ik denk alvast van wel!

❀ De Fontein ❀ Feelgood ❀ 2020 ❀ 352 blz. ❀ EAN 9789026153075 ❀

Eén opmerking over 'Tot snel – Beth O’Leary'

  1. Ik vind beide boeken ook heel fijn! Ik vind het vaak moeilijk om feelgood/romantische boeken te vinden die ook leuk zijn als je geen 20 meer bent en die niet te voorspelbaar of zeemzoet zijn. En die van Beth O’Leary zijn echt geweldig! In april komt haar derde boek uit in het Engels (The road trip), dus ik hoop dat hij in het najaar in het Nederlands te koop is. Meestal leen ik boeken bij de bib, maar deze vind ik zo leuk dat ik niet kan wachten tot ik ze bij de bib kan lenen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s