De kleine theewinkel in Tokio – Julie Caplin

Een romance, exact wat ik nodig had deze zomer. Wat fijn dat dit boek dan ook in mijn bus viel!

Fiona, een hippe travel-blogger, is door het dolle heen als ze een trip naar Tokio wint, en een pluspunt is: haar foto’s zullen worden tentoongesteld in een gallerij in Londen. Haar blijdschap is echter van korte duur wanneer ze ontdekt dat de professionele fotograaf waarmee ze zal moeten samenwerken op de trip iemand minder is dan haar ex-vriend, Gabe. Een lichtjes arrogante, en toevallig ook enorm knappe, jongeman. Een vrij simpel plot, waarvan we het einde wellicht allemaal wel al een beetje zien aankomen… Al vond ik Gabe in het begin een beetje storend, wanneer hij besloot om met Fiona’s gevoelens te gaan spelen, maar zo hoort dat misschien een beetje bij een semi-enemies-to-lovers-esque verhaal.

Maar echt heerlijk voor iemand zoals mij, die fan is van de Japanse cultuur en alles daarrond. Dit bracht het boek eigenlijk het allermeeste tot leven. Fiona mag namelijk logeren bij Haruka, die boven haar theewinkeltje woont met haar gezin. Daar leert ze bij over Japanse gewoonten en gebruiken. Het hele verhaal ademt Japan, tot in de kleinste details en sferen, ik kan niet wachten om er op een dag zelf echt te staan.

De kleine theewinkel in Tokio is een hartverwarmend verhaal, met een cute romance plot, en een hele hoop sfeer. Het beetje escapisme wat we allemaal nodig hebben nu, post-vakantie-periode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s